Home

BIM és l’acrònim de Building Information Modeling, és a dir, modelatge amb informació per a la construcció. És una eina de treball que permet crear un prototip de qualsevol obra abans d’executar-la. És una metodologia de treball que es va començar a implantar els anys noranta i que ha quallat sobretot als països nòrdics com Alemanya i Regne Unit, no obstant això, BIM té presència a escala mundial.

Ha obtingut èxit perquè és capaç d’integrar software, models tridimensionals i bases de dades a partir de les quals es pot desenvolupar un model virtual únic que simuli l’obra construïda amb tots els seus components i tot la informació relativa (estructura, materials, mesures, costos, anàlisis estratègic, fases de construcció, calendari, visutalitzacions prèvies…).

Per tot això, CETOP i BIM Academy han dissenyat el primer curs de formació BIM a Espanya per a professionals de l’enginyeria civil. Aquest curs permetrà adquirir els coneixements bàsics que comporta la incorporació de la metodologia BIM, la qual facilita el control i la gestió adequada dels recursos materials, digitals i humans en les obres de l’enginyeria civil.

Cal destacar que s’ha demostrat que la simple aplicació de BIM ajuda a reduir, com a mínim, fins a un 20% dels costos pressupostats en una obra.

Captura de pantalla 2015-10-22 a las 14.01.43

A causa de l’èxit de demanda, el CETOP ha ofert dos Mòduls Zero, l’A i el B.

M0 A: del 20 d’octubre al 19 de novembre (dimarts i dijous). Places esgotades.

M0 B: del 16 de novembre al 21 de desembre (dilluns i dimecres). Apunta’t-hi.

Si la demanda segueix creixent, s’obriran més Mòduls Zero a partir del mes de gener. Si estàs interessats, pots escriure en aquest correu,catalunya@cetop.cat, i explica el teu cas o sol·licita informació .

El Mòdul Zero, amb una durada de 30 hores, és el primer dels mòduls de formació BIM i és de caràcter obligatori: servirà per accedir als mòduls següents de desenvolupament del procés. No requereix cap coneixement previ d’aquesta eina/mètode/procés.

El curs es divideix en dues parts: una d’introductòria enfocada a conèixer els beneficis que aporta BIM i el canvi de paradigma que suposa. La segona part se centra en el significat real d’implantar BIM en el sector de l’enginyeria civil i la seva gestió durant el projecte, l’obra i en l’explotació posterior d’una construcció civil. Consultar el programa sencer aquí.

A més, cal destacar que és un curs bonificable per Tripartita i que hi ha també 4 beques per a persones que es trobin en situació d’atu.

Les dades:

Modalitat: Presencial

Dates: M0 A del 20 d’octubre al 19 de novembre (dimarts i dijous).

M0 B del 16 de novembre al 21 de desembre (dilluns i dimecres)

Horari: De 17:30h a 20:30h

Lloc: Sèu del CETOP (C/ Numancia 95-99, local 5 de Barcelona)

Preu col·legiat: 350€ (aturats 175€ – 4 beques disponibles)

Preu general: 450€

T’hi esperem!

3 pensamientos en “CETOP facilita la primera formació BIM a Espanya per a ingenyeria civil

  1. Pingback: BIM y su repercusión en la calidad del proceso constructivo | BIM Academy

  2. BIM Academy obre així un nou camp de recerca i formació entorn el BIM i fins ara oblidat en el nostre país: l’enginyeria civil.
    Amb aquest curs volem desenvolupar tot un corpus per a que l’enginyer d’obres públiques, l’enginyer civil i l’enginyer de camins puguin començar a experimentar les noves metodologies que el BIM proposa.

  3. Pingback: Comença el mòdul M0 B de la formació BIM per a enginyeria civil | BIM Academy

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s